U susret 39. Sajmu turizma u Beogradu

U SUSRET 39. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Zahvaljujući lepoj saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Vršca turistička agencija “Stup Travel” s ograncima u Vršcu i Beogradu, i ove godine, predstavlja svoju turističku ponudu na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu od 23-26 februara.

FOTO KONKURS KOJI DONOSI VREDNE NAGRADE NA SAJMU TURIZMA

Kao i prošle godine i ovom prilikom agencija je u saradnji sa Turističkom organizacijom Vršca organizovala nagradnu igru sa vrednim nagradama za putnike. U pitanju je fejsbuk Foto konkurs „NEZABORAVNO LETO U GRČKOJ“, koji je još uvek u toku.

Proglašenje srećnih dobitnika ovih vrednih nagrada, biće organizovano u okviru svečanog programa, u nedelju 26. februara 2017.godine, u 13 časova, na štandu Turističke organizacije Vršac, u Hali 4, Beogradskog Sajma.

SARADNJA KOJA ĆE IZRODITI PRVI PRIMER KREATIVNOG TURIZMA KOD NAS

Jedna od lepih inicijativa, agencije “ Stup Travel”, vezana je za kreiranje specifičnog turističkog proizvoda vršačkog kraja. U pitanju je turistički aranžman koji će svaki vikend u septembru dovoditi strance iz raznih krajeva sveta u naš grad u čast 60. jubilarne manifestacije „Dani berbe grožđa“.

„Suština ideje je da za dva dana vikend boravka u Vršcu strani gosti imaju priliku da kao sećanje ponesu ne samo obilaske i saznanje o lokalnom životu i običajima, već i doživljaje, uspomene koje će svojom aktivnošću kreirati. Na tipičnom vršačkom domaćinstvu će, u zavisnosti od vremenskih prilika, biti organizovana kreativna kulinarska radionica- žene će učiti da prave uštipke, peku hleb, prave štrudlu, dok će muškarci biti zauzeti spremanjem roštilja, praviće gulaš u kotlićima ili peći prasiće. Takođe će gosti biti u prilici da učestvuju u radu u vinogradu, da vezuju lozu, rade na ceđenju ili pretakanju vina. Kreativni turizam ove vrste je tipičan za razvijene evropske zemlje, a kod nas još uvek nije zaživeo“, za Vršačke vesti kaže direktorka turističke agencije „Stup Travel“ Ljiljana Tomić Davidov.

Realizacija ovog projekta, od interesa za naš kraj, će udružiti: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine, lokalno Veće za turizam na čelu sa članicom veća Julkicom Mitrašinović, Turističku organizaciju Vršca, nekoliko inkaming turističkih agencija iz Beograda i Novog Sada, naše hotele „Srbija“ i „Villa Breg“ , kao i više domaćinstava, privatnih vinarija, kao i kulturnih institucija iz Vršca.

Pozivamo Vas, da posetite 39. Sajam turizma u Beogradu i zajedno sa nama doprinesete boljoj promociji našeg Grada.