Zimovanja

Snežne čarolije

Bansko | Bugarska

Bansko | Bugarska

Bansko – je najpopularniji ski centar u Bugarskoj. Odlično uređene staze za sve nivoe skijaških veština upotpunjuje lepota nacionalnog parka “Pirin”. Luksuzni, novi hoteli i savremeni sistem staza i ski liftova, uslovili su da Bansko preraste u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi. Početna stanica gondole nalazi se pored hotela Kempinski, oko 2,5 km od centra grada. Od svakog hotela saobraćaju minibusevi do gondole. Za manje od 20 minuta možete se popeti do ski centra. Oni koji žele da se spuste do samog grada na skijama ili snoubordu, mogu da probaju jedinstvenu ski stazu, dugu 16 km, koja prolazi kroz šumu i odgovara svim skijašima.

27 tours
Bled | Slovenija

Bled | Slovenija

„Ne postoji u Kranjskoj lepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj“ – stihovi su legendarnog slovenačkog pisca Franca Prešerna o najpopularnijoj slovenačkoj turističkoj destinaciji. Jezero Bled i njegova okolina pravi su biser Slovenije, udaljeni su samo 600 km od Beograda. Bled se nalazi na samo pola sata vožnje od glavnog grada Slovenije tj. Ljubljane a isto toliko i od nekih od najlepših skijališta kako u Sloveniji tako i u susednim zemljama Italiji i Austriji. Gde god zastanete uživaćete u pogledu na Alpe i nepregledne šume, ali posebno u biseru ove zemlje – samom Bledu. Zimi jezero Bled i njegova okolina pretvaraju se u centralno ski mesto, jer se ono nalazi između Vogela, Koble i Krvaveca, tri poznata slovenčka skijališta, pa za manje od sat vremena zaljubljenici u snoubord i skijanje mogu doći do nekog od njih.

1 tura
Borovec | Bugarska

Borovec | Bugarska

Najstariji i najpopularniji Ski Centar u Bugarskoj smešten je na obroncima Balkanskih planina na kojima se nalazi i najviši vrh na Balkanu. Od Sofije je udaljen 80 km, a od Beograda 480 km.

16 tours
Gastein | Austrija

Gastein | Austrija

Dolina Gastein se nalazi se u sklopu najveće skijaške regije u Austriji – Ski Amade u pokrajini Salzburg. Dva najpoznatija centra, Bad Gastein i Bad Hofgastein prostiru se na visinama od 845 m do 2.650 m.
U dolini Gastein su smeštene i dve najpoznatije termalne banje ove regije: „Felsentherme“ i „Alpen-therme“ u kojima možete da uživate u termalnim bazenima, saunama i raznim masažama. Oba mesta obiluju restoranima, kafićima i prodavnicama.

8 tours
Jahorina | Bosna i Hercegovina

Jahorina | Bosna i Hercegovina

Predstavlja jednu od najpopularnijih zimskih destinacija u Bosni i Hercegocvini. U jugoistočnom delu Bosne i Hercegovine, 28 km jugoistočno od Sarajeva, Jahorina se uzdiže sa svojih 1,916 m nadmorske visine (vrh Ogorjelica), što je čini drugom po redu „Sarajevskom planinom“ po visini. Ova planina leži pod snegom od oktobra do maja. Prosečna visina snega je 106 cm.

7 tours
Kaprun | Austrija

Kaprun | Austrija

Kaprun i Zell am See nalaze se u austrijskoj pokrajini Salzburg. Kaprun i Zell am See predstavljaju jedno od najlepših ski centara Austrije. Nalaze se na nadmorskoj visini 780 m uz jezero Zell am See i pružaju idealne uslove kako za skijanje tako i za snowboard i skijaško trčanje. Skijaške staze se nalaze na 780 do 3.029 m n/v. Skijalište Kaprun omogućava skijanje na glečeru čak i do maja meseca. Prevoz do skijališta je odlično organizovan. Mesta su bogata restoranima, barovima, noćnim klubovima i prodavnicama.

6 tours
Kopaonik | Srbija

Kopaonik | Srbija

Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Vrhunski uređeni tereni skijaškog centra Kopaonik sa 55 km staza za alpsko i 18 km staza za nordijsko skijanje, pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do profesionalnih skijaša, snowboarderima, zaljubljenicima u noćno skijanje i skijaško trčanje.

9 tours
Les 2 Alpes | Francuska

Les 2 Alpes | Francuska

Les 2 Alpes, jedno od najpopularnijih francuskih skijališta, smešteno je u centralnom delu francuskih Alpa, 75 km od Grenobla. Ističe se sa 250 sunčanih dana tokom godine i najvećim skijaškim glečerom u Evropi. U Les 2 Alpes se nalazi i najteža crna ski staza u Evropi – Grand Colouire. Na visini od 2600 m izgrađen je snow park, raj za snowbordere i skijaše željne izazova. Veliki broj prodavnica, barova, restorana, noćnih klubova, upotpunjuju boravak u ovom skijalištu i čine ga posebno interesantnim mladima.

5 tours
Mariborsko Pohorje | Slovenija

Mariborsko Pohorje | Slovenija

Nalazi se na nadmorskoj visini od 325 – 1.347 m n/v, a od Maribora koji je drugi po veličini grad u Sloveniji je udaljeno 6 km. S naseljima Radvanje i Razvanje u svom podnožju Mariborsko Pohorje predstavlja razvijeno turističko i sportsko-rekreativno središte sa odličnim terenima za skijanje na kojima se održavaju i velika svetska takmičenja. Staza za noćno skijanje je 10 km i najduža je osvetljena staza u Evropi. Sezona skijanja traje od decembra do aprila.

5 tours
Pamprovo | Bugarska

Pamprovo | Bugarska

Pamporovo, skijalište sa najdužom tradicijom, najsunčanije u južnoj Bugarskoj, nalazi se u srcu planinskog Rodopskog masiva. Smešten je samo 85 km od Plovdiva, 220 km od Sofije i 15 km od mesta Smolian. Skijalište, sa stazama kako za početnike tako i za vrhunske skijaše, okruženo je prelepom borovom šumom i veoma je popularno kako među skijašima i snouborderima, tako i među turistima koji žele da provedu miran porodičan odmor. Sam centar Pamporova nudi veliki izbor restorana i barova, kao i veliki broj hotela.
Pamporovo se nalazi na visini od 1.620 m n/v a najviši vrh, sa kojeg počinju staze, Snežanka na 1.926 m n/v. Klima je blaga a prosečna godišnja temperatura je 8,5°C sa snežnim pokrivačem od 140 – 150 cm i oko 150 dana snežnog pokrivača tokom godine. Na raspolaganju je 18 ski liftova uključujući i novi šestosed sa ukupnim kapacitetom 11.600 skijaša na sat, 35 km ski staza, 38 km staza za nordijsko skijanje i 6 topova za veštački sneg koji garantuju snežni pokrivač tokom čitave sezone.

8 tours
Stara Planina | Srbija

Stara Planina | Srbija

Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji. Kao jedna od najlepših planina naše zemlje predstavlja ogroman potencijal za razvoj turizma. Stara planina predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i u prvoj je kategoriji prirodnih bogatstava.

Nadmorska visina na kojoj se prostire, od 1.100 i 1.900 m, ima odličan potencija za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje, a gotovo 5 meseci godišnje je pod snegom.

Najviši vrh Stare planine je Midžor (nadmorska visina 2.169 m), a vrh „Babin zub“ je na visini od 1.758 m i predstavlja zaštičeni prirodni rezervat.

Više od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

1 tura
Val Thorens | Franscuska

Val Thorens | Franscuska

Val Thorens, pored Les Menuires-a, pripada dolini Belleville i predstavlja najprestižnije francusko skijalište i najviši skijaški centar Evrope. Najduža staza je duga 12 km sa visinskom razlikom od 1400 m, a najteža staza duga je 6 km. Čitavo naselje je pešačka zona sa uređenim parkinzima i garažama. Osim vrhunskog skijanja u ponudi su i mnogobrojni sportski sadržaji (sportski centar sa bazenom, saunom, đakuzijem i terenima za razne sportove), kao i veoma bogat noćni život u barovima, restoranima i diskotekama.

3 ture
Val Tignes | Francuska

Val Tignes | Francuska

TIGNES, drugi najviši ski centar u Evropi, jedno je od najstarijih skijališta u Francuskoj. Tignes i Val d’Isere pripadaju ski području Espace Killy (158 ski staza, dužine 300 km) u Savojskim Alpima, zauzimajući prostor od oko 10.000 ha skijaških površina. Tignes (Tinj) se nalazi na visini od 2100 m i čine ga tri glavna sela: Val Claret, Tignes le Lac i Le Lavachet, povezana besplatnim ski busom. Tignes ima 73 ski staze, dužine 150 km, koje su pogodne za početnike a i za vrhunske skijaše i snowbordere. Glečer Grande Motte, koji doseže visinu od preko 3500 m, uzdiže se iznad naselja i pravi je izazov za dobre skijaše kojima pruža idealne uslove za skijanje 365 dana u godini. Raznovrsni sadržaji poput restorana, kafea, diskoteka upotpunjuju boravak, posebno mladima. Ova oblast nosi i epitet jednog od najlepših skijališta na svetu i pravi je izbor za sve generacije skijaša.

6 tours
Zlatibor | Srbija

Zlatibor | Srbija

Planina i vazdušna banja Zlatibor, sa najdužom turističkom tradicijom, nalazi se u Zapadnoj Srbiji, 230 km jugo-zapadno od Beograda. Prosečna nadmorska visina je 1000 m. Za ljubitelje skijanja, na 7 km od centra Zlatibora se nalazi ski centar Tornik, najviši vrh ove prelepe planine.
Hotel Zlatibor Mona, nalazi se u samom centru Zlatibora, u neposrednoj blizini svih sadržaja ovog turističkog centra. Udaljen je 235 km jugozapadno od Beograda.

4 ture