Oblast Pierija

Podnožje Olimpa

Oblast Pierija obuhvata delove Grčke između Makedonije na severu i centralne Grčke. Nalazi se u najslikovitijem delu Grčke, u podnožju Olimpa (planine na kojoj su, prema helenskoj mitologiji, živeli bogovi), a duž obale Egejskog mora. Čuvena je po 70 kilometara dugačkoj obali, kao i po umerenoj i blagoj klimi sa svežim i prijatnim noćima. Plaže u oblasti Pierija su peščane, uređene i nose plavi zastavicu EU. Duž obale se nalaze mnogi kafići, radnje, restorani, taverne, barovi i noćni klubovi. Glavni grad Pierije je Katerini, živopisno mesto na nekoliko kilometara od Paralije, najpopularnijeg letovališta u ovom delu Grčke.

Leptokaria

Leptokaria

Leptokaria ili ‘’selo lešnika’’ je letovalište smešteno na najlepšem delu egejske obale u podnožju Olimpa, uz novi autoput Evzoni – Atina, stotinak kilometara od Soluna. Svojim položajem, Leptokarija je jedna od vazdušnih banja Grčke. U ovom tipično grčkom mestu sa gostoljubivim ljudima možete doživeti nezaboravni odmor. Pored uživanja na toplom grčkom suncu, možete se baviti ribarenjem ili vodenim sportovima. Odavde možete poći u obilazak Olimpa, antičkih mesta (Dion, Vergina, Pella) i manastira Meteora…

3 ture
Litohoro

Litohoro

Litohoro je brdsko etno selo severne Grčke, nastanjeno u podnožju planine Olimp. Samo selo leži na oko 300 metara nadmorske visine, na oko 5 kilometara od obale. Aerodrom u Solunu je udaljen nepunih 90 kilometara. Kao i svako tradicionalno selo Grčke, pšrošarano je uskim nepravilnim ulicama od kaldrme, koje sve upućuju ka seoskom trgu, na kom su crkva i fontana. Kuće su izgradjene u klasičnom stilu, gusto zbijene.

1 tura
Nei Pori

Nei Pori

Nei Pori je letovalište u podnožju planine Olimp, oblasti Pieria. Turističko mesto prepoznatljivo po zrnastom zlatnožutom pesku i dugoj peščanoj plaži. Egzotična vegetacija i kristalno čisto more, čine da u Nei Poriju poželite uvek da se vratite. Nei Pori obiluje prijatnim restoranima, tavernama koji pruža mogućnost uživanja u tradicionalnom grčkom ambijentu uz nacionalna jela i muziku. Ako dođete u Nei Pori, obavezno posetite i tradicionalna sela Stari Pori i Stari Pantelejmon. Takođe se upustite u neke od izleta prema: Olimpu I lokalitetu Dion, etno-selu Litohoro, klancu Tempi i crkvi sv. Petke, nadaleko poznatim manastirima – Meteorima, ostrvu Skijatos ….

4 ture
Olympic Beach

Olympic Beach

Olympic Beach, letovalište u podnožju Olimpa, na obali Egejskog mora, na dva kilometra od Paralije. Spaja ih velika peščana plaža s toplim morem, a odlikuje ih prijatna klima, mnoštvo prodavnica i raznovrstan noćni život. Ulice su prepune taverni, kafeterija i raznih prodavnica i butika. Olympic Beach je udaljen sedam kilometara od grada Katerini – kulturnog i trgovačkog centra ovog dela Grčke. Solun je udaljen 70 kilometara. Olympic Beach je idealno letovalište za sve ljubitelje sportova na vodi kao i hedoniste koji uživaju u dobroj Grčkoj hrani i piću. Idealno je mesto za porodice jer poseduje veliki park u samom centru, koji je prepun dečijih igrališta. Za sve one koji žele miran, opušten i nezaboravan odmor, Olympic Beach je prava destinacija.

5 tours
Paralija

Paralija

Paralija se nalazi u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Spada u najpoznatija i najpopularnija letovalište mnogobrojnih turista iz Srbije. Paralija, nekada malo, ribarsko pristanište za kratko vreme preraslo je u moderan, kosmopolitski grad spreman da u svakom trenutku ugosti brojne posetioce i ispuni baš sve uslove neophodne za kvalitetan i raznovrstan odmor. Na ulicama Paralije možete čuti srpski jezik, kao da ste kod kuće, a svaki trgovac sa uličnih tezgi će vam nuditi da kupite garderobu, parfeme, krzno, nakit i opremu za sportove na vodi po veoma povoljnim cenama.

19 tours