9 noći
Period

Vila Astir Kefalonija opis

Vila Astir Kefalonija Vila Astir se nalazi u prvom redu vila do mora na samo 150 m od plaže i centra gde su locirani kafići, restorani i prodavnice. Sve sobe su klimatizovane (uz doplatu na licu mesta). Objekat raspolaže studijima koji su opremljeni kuhinjom i balkonom, polovina soba gleda na Jonsko more dok polovina gleda na dvorište vile. Gostima je omogućen pristup Wi-Fi internetu.

Poros je jedno od najlepših i najatraktivnijih mesta na Kefaloniji. Smešten je u podnožju planina Atros i Pahni i okružen je bujnom vegetacijom. Nije klasično turističko letovalište, više je aktivan gradić i luka u koji dolaze turisti većinom iz Zapadne Evrope. Od glavnog grada Argostolia je udaljen 41, a od Skale 12 km. Poros ima gotovo sve sadržaje, od lepih plaža, romantičnog šetališta, do najlepših taverni i restorana na Kefaloniji, odnosno prodavnica, butika i suvenirnica.

Kefalonija Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Kefalonija je grčko ostrvo koje će vas očarati već na prvi pogled. Obala je prepuna zaliva i rtova. Na Kefaloniji preovladavaju stenovite i šljunkovite plaže. Ono što je zagarantovano jeste providno, kristalno, čisto more! Kefalonija je ostrvo čudesnih pejzaža, predivnih plaža, simpatičnih mesta, ljubaznih domaćina, ostrvo mira i spokoja, koje će vas uvek iznova pozivati da ga posetite.

OSNOVNE INFORMACIJE Letovanje 2022 / Grčka / Kefalonija / 9 noćenja / autobuski i sopstveni prevoz
MESTO POLASKA Vršac, Pančevo, Beograd
VREME POLASKA oko 12:00 h iz Vršca
TERMINI PUTOVANJA 07.07-23.08.2022.
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
prevoz trajektom na relacijama prema programu
smeštaj na bazi 9 noćenja u izabranom smeštaju u Porosu
međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra
usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
organizaciju putovanja u celini
ARANŽMAN NE OBUHVATA
obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5 €, hoteli 1*i 2* – 0.5 €, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3 €, hoteli 5* – 4 € – plaćanje u agenciji)
fakultativne izlete
individualne troškove putnika

 

Vila Astir Kefalonija program

1

1. dan VRŠAC - Srbija - Makedonija - Grčka

Polazak iz Vršca oko 12:00h sa dogovorenog mesta (tačno vreme biće poznato najkasnije 48 sati pred putovanje – organizator šalje obaveštenje putnicima sa detaljima polaska). Usputno sakupljanje putnika. Vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke, sa kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2

2.-10. dan KEFALONIJA - Grčka

Dolazak u luku Astakos, sledi ukrcavanje na trajekt i vožnja do ostrva Kefalonija. Stižemo na prelepu Kefaloniju i kraćom vožnjom dolazimo do mesta Poros nakon čega se smeštamo u vile. Na najvećem ostrvu u Jonskom moru provešćemo narednih 10 dana. Boravak na Kefaloniji pruža obilje mogućnosti. Iskoristite priliku da u potpunosti istražite ovo divno ostrvo. Mnoštvo kamenih uvala sa predivnim peščanim plažama i tamnih pećina u koje duboko uranja more, bogata vegetacija, prelepa arhitektura, brojne radnje, butici i još mnogo toga su nešto što zaista treba videti i doživeti. Doživljaj možete upotpuniti i fakultativnim izletima na čuvenim plažama Mirtos, Antisamos, Skala i Makris Gialos, podzemno jezero Melisani, vinarija Robola, Manastir Sv. Gerasima, posetom gradu Argostoli i na mnoge druge načine.
3

11. dan POROS - KEFALONIJA - Grčka - Makedonija - Srbija

U jutarnjim satima napuštanje smeštaja i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do podnevnih sati. Vožnja do luke gde sledi transfer trajektom, odakle nastavljamo preko Grčke, Makedonije i Srbije uz usputna zadržavanja radi odmora i regulisanja graničnih formalnosti.
4

12. dan Srbija - VRŠAC

Dolazak u Vršac na mesto polaska u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Vila Astir Kefalonija mapa

Vila Astir Kefalonija napomene

NAČIN PLAĆANJA:
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, u skladu sa sledećim uslovima:
● Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre početka putovanja;
● Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;
● 30% prilikom rezervacije, ostatak (70%) čekovima građana u jednakim mesečnim ratama do decembra 2022. godine, bez uvećanja, koji se deponuju odmah prilikom potpisivanja ugovora o putovanju;
● 30% prilikom rezervacije, ostatak (70%) putem administrativne zabrane na platu, u jednakim mesečnim ratama do decembra 2022. godine;
● Preko računa.

POPUSTI I DOPLATE:
● Deca do 7 godina na zajedničkom ležaju, u pratnji dve punoplatežne osobe, plaćaju cenu povratne autobuske karte i imaju sedište u autobusu;
● Deca do 12 godina na sopstvenom ležaju ostvaruju popust od 15 € na cenu iz tabele i imaju sedište u autobusu;
● Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana iz tabele;
● Ukoliko se ne koristi usluga agencijskog prevoza, cena aranžmana se umanjuje za 30 €.

PREVOZ:
● Povratna autobuska karta za odrasle: 110 € iz Vršca, 100 € iz Beograda;
● Povratna autobuska karta za decu do 12 godina: 100 € iz Vršca, 90 € iz Beograda;
● Prevoz će biti organizovan iz Vršca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji). U slučaju nedovoljnog broja putnika putnicima će biti organizovan transfer na relaciji Vršac – Beograd – Vršac bez doplate.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.
Minimum za realizaciju putovanja je 40 osoba.

OPIS SMEŠTAJA:
Vila Astir se nalazi u prvom redu vila do mora na samo 150 m od plaže i centra gde su locirani kafići, restorani i prodavnice. Sve sobe su klimatizovane (uz doplatu na licu mesta). Objekat raspolaže studijima koji su opremljeni kuhinjom i balkonom, polovina soba gleda na Jonsko more dok polovina gleda na dvorište vile. Gostima je omogućen pristup Wi-Fi internetu.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
● U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
● Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
● Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
● U pojedinim smeštajnim objektima treći, četvrti i peti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
● Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
● Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti i cena nekih sadržaja, jer isključivo zavise od politike smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, frižider, fen, Wi-Fi, TV, klima uređaj…).
● U pojedinim smeštajima, gostima na raspolaganju može biti besplatno korišćenje interneta (agencija ne može garantovati brzinu protoka i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema).
● Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
● Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.

RASPORED ZAUSTAVLJANJA:
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja tokom putovanja radi usputnih odmora planiran je na svakih 3 do 4.5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od
raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta.

PUTNE ISPRAVE:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u Grčku moraju imati rok važenja najmanje 3 meseca od datuma planiranog napuštanja Grčke. Molimo putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u Grčku (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju države. Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form, preko sajta https://travel.gov.gr/ (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.
Sva lica, starija od 5 godina, koja dolaze iz država članica Evropske unije (EU) i Šengenskog sporazuma, kao i trideset tri (33) zemlje koje nisu članice EU, koje su pristupile EU sistemu
digitalnog sertifikata COVID 19 (Europian Union Digital Covid Certificate, EUDCC), među kojima je i R. Srbija, mogu ući u R. Grčku uz posedovanje Evropskog digitalnog sertifikata COVID-19, odnosno:
а) Sertifikata o vakcinaciji, koji je važeći nakon navršenih najmanje četrnaest (14) dana od dana vakcinacije protiv virusa COVID 19 i ne više od devet (9) meseci nakon završetka osnovne vakcinacije (druga doza), odnosno bez vremenskog ograničenja za putnike koji su primili i buster dozu. Evropski digitalni sertifikat sadrži sledeće elemente: ime i prezime lica (kako je navedeno u putnoj ispravi), tip primljene vakcine, broj primljenih doza i datum vakcinacije, ili
b) Sertifikata o preležanoj bolesti COVID 19, koja je konstatovana laboratorijskim RT-PCR testom ili brzim antigenskim testom (Rapid test). Evropski digitalni sertifikat o preležanoj bolesti se izdaje četrnaest (14) dana nakon prvog pozitivnog testa i važi sto osamdeset (180) dana, ili
c) Negativnog RT-PCR testa, ne starijeg od 72 sata pre ulaska u Grčku, ili negativnog antigenskog (rapid) testa, ne starijeg od 24 časa pre ulaska u Grčku, na prisustvo virusa COVID 19.
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje.

PROMENE UGOVORA:
Prva promena po već zaključenom ugovoru, a na zahtev putnika, moguća je bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već
zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd.) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 dinara po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora već podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

NAPOMENA:
● Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika.
● Agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 20 dana pre početka putovanja.  Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.  Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, vremenske nepogode, politički nemiri…).
● Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka grupe.
● Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
● Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, ulaznih cena ino-partnera i objektivnih okolnosti na tržištu.
● Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, gužvi u saobraćaju…).
● Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
● Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa
putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
● Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
● Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
● S` obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, od onoga što je navedeno u programu putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.
● Svaki putnik je odgovoran za svoje lične stvari (prtljag, novac, dokumenta…), te na svoju sopstvenu odgovornost ostavlja sve stvari u autobusu (bilo da su prisutni vozači i pratilac grupe). Agencija ne garantuje bezbednost i osiguranje gore navedenih stvari. Agencija nije odgovorna za eventualna oštećenja prtljaga prilikom transporta.
● Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
● Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela.
● Organizator putovanja zadržava pravo promene cena paket aranžmana u slučaju da u trenutku realizacije u nekoj od zemalja kroz koju se vrši tranzit putnika ili zemlji koja predstavlja krajnju destinaciju na snazi budu zakonske restrikcije popunjenosti sedišta prevoznog sredstva.
● Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
● STUP “Vršac” AD zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja turističke agencije organizatora putovanja STUP-a “Vršac” AD, od 01.10.2021, broj licence OTP 87/2021 kategorija licence A od 01.10.2021.
Program putovanja smatra se Predugovornim obaveštenjem, shodno članu 93. Zakona o zaštiti potrošača (“Sl. Glasnik RS” br. 88/2021).
Program boravka/putovanja sa cenovnikom broj 20 od 21.02.2022.

Vila Astir Kefalonija cena

Preuzmi dokument (PDF, Unknown)