4 nocenja, 5 dana
Period

Sicilija Italija Nova godina opis

Sicilija Nova godinaSicilija– Za Siciliju Italijani tvrde da je “više od ostrva” i kažu “kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet”. To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Puna je istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. Sicilija je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu Etna. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji. Gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a, a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja.

Italija država na jugu Evrope na Apeninskom poluostrvu. Pripadaju joj i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Sicilija, Sardinija i Elba. Jedinu kopnenu granicu ima na severu, na Alpima, gde se graniči sa Francuskom, Švajcarskom, Austrijom i Slovenijom. Nezavisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorije Italije. Veoma je poznata po svom istorijskom nasleđu, kulinarskim sposobnostima, modi, dizajnu, odeći, arhitekturi, umetnosti, muzici zbog čega jedna od najatraktivnijih destinacija u svetu.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

HOTEL MEDITUR OGNINA 3* – Hotel se nalazi na 4,5 km od centra Katanije, a 250 m od hotela se nalazi autobuska stanica gde staju autobusi koji voze do centra grada. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, postoji doplata za sobe sa pogledom na more. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL LA VILLE 3* – Hotel je smešten u nekadašnjom palati u centru Katanije, na 1,5 km od glavnog gradskog trga Duomo i u neposrednoj blizini Trga Republike i Korso Sicilia. Hotel ima 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, minibar i sef. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, recepciju, lift, bar. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL KATANE PALACE 4* – Hotel se nalazi u Kataniji, 1,5 km od glavnog gradskog trga. Sve standardne sobe imaju kupatilo, klima uredjaj, sat tv, mini bar, sef, fen. Neke sobe imaju francuski balkon, a većina soba je bez balkona. U svom sastavu hotel poseduje restoran i parking kao i konferencijske sale. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

OSNOVNE INFORMACIJE Evropski gradovi / Nova godina / Sicilija / Italija / avionski prevoz / 5 dana / 4 noći
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd, Aerodrom “Nikola Tesla”
VREME POLASKA povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
VREME POVRATKA povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
TERMINI PUTOVANJA 29.12.2018 – 02.01.2019.
ARANŽMAN OBUHVATA
povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama
autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog vodiča
ARANŽMAN NE OBUHVATA
aerodromske takse 42,40 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22,40 €, Katanija 20 €) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
individualno zdravstveno osiguranje putnika
osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana (potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona) PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
ulaznice i fakultativne izlete
gradska taksa (plaćanje na recepciji hotela)

 

Sicilija Italija Nova godina program

1

1 dan (subota 29. decembar) BEOGRAD – KATANIJA

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Kataniju. Po dolasku panoramsko i pešačko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrala Sv.Agate, spomenik Beliniju, Univerzitetski trg. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2

2 dan (nedelja 30. decembar) KATANIJA – PALERMO – KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do Palerma. Sastanak na recepciji hotela oko 08.00h ujutru, vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaska u objekte)… Slobodno vreme. Sledi odlazak do 7 km udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Vodiči će objasniti sve o crkvi ispred nje, a nakon toga samostalni ulazak. Povratak u Kataniju u večernjim časovima. Noćenje. 
3

3 dan (ponedeljak 31. decembar) KATANIJA – TAORMINA – KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Polazak oko 09.00h iz Katanije, voznja do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Korso Umberto sa vodičem, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Individualan doček Nove godine.  Noćenje.
4

4 dan (utorak 01. januar) KATANIJA – SIRAKUZA – NOTO – KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Šetnja gradom sa vodičem. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5 dan (sreda 02. januar) KATANIJA – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do organizovanog transfera na aerodrom. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd.(Kraj programa).

Sicilija Italija Nova godina mapa

Sicilija Italija Nova godina napomene

• 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
• 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do: NOVA GODINA.…………najkasnije do 15.04.2019.
• platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)
• 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 3 jednake meseče rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa i Master)
• Preko računa

FAKULTATIVNI IZLETI:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

Naziv Izleta …………………………..Cena po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI
PALERMO……………………………………. 50e
TAORMINA ………………………………… 35e
SIRAKUZA I NOTO …………………….. 40e
KOMPLET TRI IZLETA ……………….. 115e

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Sicilija Italija Nova godina cena

Preuzmi dokument (PDF, 415KB)

Sicilija Nova godina
Sicilija Nova godina
Sicilija Nova godina
Sicilija Nova godina
Sicilija Nova godina