3 noći
Period

Prag Češka opis

prag_brod

Prag Češka – je glavni i najveći grad Češke Republike. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Osnovan u IX veku po dolasku Slovena u Češku. Brzo je postao sedište kraljeva, od kojih će neki dostići i carski položaj u Svetom rimskom carstvu. Prag je u nekim periodima bio prestonica celog carstva. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vida, prvu gotsku katedralu u Centralnoj Evropi. Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u Drugom svetskom ratu. Arhitektura Praga je raznovrsna, od renesansne, barokne, rokoko, klasične, do pravaca 20. veka. Turističke atrakcije u Pragu danas su: Stari grad i Staromjetske namjesti, Vaclavske namjesti (glavni trg i ulica), Praški hrad (Hradčani) sa Katedralom Sv. Vida, Karlov most, Jevrejska četvrt, Lenonov zid, Narodni muzej i druge. Unesko je uvrstio istorijski centar Praga u spisak Svetske baštine.

Prag – zlatni grad Češke

Češka Republika je kontinentalna država u srednjoj Evropi. Glavni i najveći grad je Prag, evropski i svetski važna turistička destinacija. Karlov univerzitet u Pragu, osnovan 1348. godine, bio je prvi univerzitet u centralnoj Evropi i u svim slovenskim zemljama. Mocart je bio vezan za Češku i Prag, jer je u njemu nalazio na više razumevanja za svoj rad nego u Beču. Vila Bertramka u kojoj je stanovao, danas je muzej.U Češkoj se održava poznati Filmski festival u Karlovim Varima. Širom sveta poznati su češki režiseri Jirži Mencl i Miloš Forman. Fakultet za film i televiziju u Pragu bila je škola za Mencla, Formana, Gorana Markovića i Emira Kusturicu, između ostalih.

OSNOVNE INFORMACIJE Evropski gradovi / Prag / autobuski prevoz / 6 dana / 3 noći
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd i Novi Sad
VREME POLASKA Polazak iz Beograda oko 19:00 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS–a), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 20:00
VREME POVRATKA Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim časovima
TERMINI PUTOVANJA Dan zaljubljenih   14.02 – 19.02.2020.

Dan žena                04.03 – 09.03.2020

Uskrs                       16.04 – 21.04.2020

Dan rada                 29.04 – 04.05.2020.

Proleće                    13.05 – 18.05.2020.

ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u Pragu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
obilaske prema programu (Prag – Hradčani i pešačko razgledanje centra grada)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe
peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)
ARANŽMAN NE OBUHVATA
međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji)
osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona.
ulaznice i fakultativne izlete

 

Prag Češka program

1

1 dan: Beograd – Novi Sad

Polazak iz Beograda oko 19:00 časova sa perona glavne  autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu.

2

2. dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve…U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4

4. dan PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. I početkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5

5. dan ZAMAK KARLŠTAJN - KRSTARENJE VLTAVOM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz XIV veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva.  U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.
6

6. dan NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd (na dolazne perone) u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga).

Prag Češka mapa

Prag Češka napomene

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

  • Karlove Vari – 25 € odrasli / 15 € deca
  • Zamak Karlštajn (sa ulaznicom) – 25 € odrasli / 15 € deca
  • Vožnja brodom Vltavom – 10 € odrasli / 5 € deca
  • Drezden – 30 € odrasli / 20 € deca

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

  • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
  • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
  • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE, najkasnije do:

Za polaske od 01.01. do 01.02.2020……….…………………….15.04.2020.

Za polaske od 01.02. do 01.04.2020……….…………….…….15.06.2020.

Za polaske od 01.04. do 01.06.2020……….…………….…….15.08.2020.

Za polaske od 01.06. do 01.10.2020……….…………….…….15.12.2020.

Za polaske od 01.10.2020. do 01.02.2021…………………..….15.04.2021.

3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maester

Prag Češka cena

Preuzmi dokument (PDF, 358KB)

prag_streeet
prag_streeet