bez noćenja, 3 dana
Period

Manastiri Ostrog i Morača opismanastir-ostrog

Manastir Ostrog je manastir Srpske pravoslavne crkve. Nalazi se u Crnoj Gori i smešten je visoko na planini Ostroška greda na 900 m nadmorske visine. Osnovan je u XVII veku. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom koji je sahranjen unutar manastira i za koga se veruje da ima čudotvorne moći. Svake godine u posetu ovoj svetinji dolazi više od nekoliko stotina hiljada ljudi iz svih krajeva sveta, raznih nacionalnosti i veroispovesti.

Manastir Morača nalazi se u Crnoj Gori u opštini Kolašin. Smešten je na reci Morača, po kojoj je i dobio ime. Kao ktitor manastira pominje se Stefan Vukanović Nemanjić, unuk Stefana Nemanje. Građen je 1252. godine. Manastir je tokom turske vladavine pretrpeo velika oštećenja, kao i tokom kasnijih godina. Manastirski kompleks se sastoji od dve crkve – glavne crkve posvećene Uspenju Presvete Bogorodice i jedne manje crkve, posvećene Svetom Nikoli. U sklopu kompleksa nalazi se i konak. U manastiru se nalaze mošti, odnosno ruka Svetog sveštenomučenika Haralampija.

 

OSNOVNE INFORMACIJE 3 dana / bez noćenja / autobuski prevoz
MESTO POLASKA Sa dogovorenog mesta (Vršac, Pančevo, Beograd)
VREME POLASKA Polazak iz Vršca oko 19:00 h
TERMINI PUTOVANJA u pripremi
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
turističku taxu
usluge turističkog vodiča tokom putovanja
organizacione troškove
ARANŽMAN NE OBUHVATA
individualne troškove
putno međunarodno zdravstveno osiguranje

Manastiri Ostrog i Morača program

1

1 dan VRŠAC

Polazak iz Vršca oko 19:00h sa donjeg parkinga Centra “Millennium” (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje putnicima sa detaljima polaska). Usputno sakupljanje putnika. Noćna vožnja preko Beograda i Čačka, sa kraćim zadržavanjima radi odmora.
2

2 dan OSTROG-MORAČA

Dolazak na parking kod Donjeg manastira Ostrog. Slobodno vreme za obilazak Donjeg i Gornjeg manastira Ostrog ( odlazak pešice do Gornjeg manastira ). Nastavak putovanja do manastira Morača. Slobodno vreme za posetu manastira. U ranim večernjim satima polazak za Srbiju.

3

3 dan VRŠAC

Dolazak u Vršac na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Manastiri Ostrog i Morača mapa

Manastiri Ostrog i Morača napomene

Način plaćanja: u celosti do polaska na put.
Minimum za realizaciju putovanja je 40 osoba.
Prijave lično u Stup Travel-u STUP-a „Vršac“ a.d. ili na telefone 013/833-450 i 011/42-30-300.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije STUP-a “Vršac” AD, od 26.11.2020, broj licence OTP 212/2020 kategorija licence A 25 od 01.02.2020.
Program boravka/putovanja sa cenovnikom broj 67 od 18.08.2021.

Manastiri Ostrog i Morača cena

VRŠAC, VLAJKOVAC, ULJMA, NIKOLINCI, BANATSKI KARLOVAC,
ALIBUNAR, VLADIMIROVAC, BANATSKO NOVO SELO

3.900,00 dinara / 3.700,00 dinara (deca do 12 godina)

PANČEVO, BEOGRAD
3.700,00 dinara / 3.500,00 dinara (deca do 12 godina)

Cenovnik broj 67 od 18.08.2021.

manastir-ostrog
manastir-ostrog
Manastir Moraca
Ostrog1