10 noći, 15 noći, 5 noći
Period

Vila Mihalis Vasiliki Lefkada opis

Vila Mihalis Vasiliki LefkadaVila Mihalis Vasiliki Lefkada – se nalazi u mirnom okruženju, na oko 200 metara od plaže i na oko 400 metara od luke i centra. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, kao i dvokrevetnim studijima sa pomoćnim ležajem. Svaka smeštajna jedinica u svom sastavu ima čajnu kuhinju, kupatilo (TUŠ/WC), TV, balkon. Vila raspolaže klima uređajem čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta (5 € dnevno po studiju). Ova doplata nije obavezna. Svaka soba ima peškire.

Vasiliki – letovalište okruženo zelenilom

Vasiliki je jedno od omiljenih letovališta na Lefkadi, smešteno u zalivu na južnoj strani ostrva. Udaljeno je 37 km jugozapadno od grada Lefkada i danas ima oko 400 stalnih stanovnika. Ima šetalište uz obalu, ispunjeno brojnim restoranima i tavernama sa prelepim baštama u kojima vlada romantična atmosfera. Šetalište se pruža uz marinu prepunu ribarskih čamaca, odakle svakog jutra isplovljava veliki broj meštana ka otvorenom moru. Plaža naselja je dugačka, šljunkovita, dok u okolini ima i dosta drugih manjih plaža i uvala. Zbog toplog vetra koji duva svakodnevno, Vasiliki spada u jedno od najboljih mesta za windsurfing u Grčkoj i na čitavom Mediteranu, pa ovde možete videti veliki broj jedriličara.

Lefkada – ostrvo Jonskog arhipelaga

Lefkada – koju još nazivaju i Lefkas je jedno od sedam ostrva jonskog arhipelaga (Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos i Kitira), kojeg Grci nazivaju Sedmoostrvlje ili Eftanisa. Po veličini, Lefkada je četvrto ostrvo jonskog arhipelaga, nalazi se odmah iza Zakintosa, Kefalonije i Krfa. Ostrvo Lefkada je pozicionirano južno od Krfa i severoistočno od Kefalonije. Sa kontinentalnim delom Grčke povezana je pokretnim mostom, a danas i modernim tunelom koji ide ispod mora. Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja: bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime (lefko-belo); nijanse plave boje mora koje se mogu uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija; zelenilo…

Smeštaj – Vila Mihalis Vasiliki Lefkada

OSNOVNE INFORMACIJE Letovanje Grčka / Lefkada / paket aranžman autobuski prevoz/avionski prevoz i smeštaj 10 noćenja / najam studija / apartmana
MESTO POLASKA Beograd, aetodrom “Nikola Tesla”/glavna autovuska stanica BAS
Veliki parking kod Tempa, Niš
VREME POLASKA Polazak za avio prevoz: planirano vreme poletanja iz Beograda 12:00.(proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona i mesto sastanka).
Polazak za autobuski prevoz: polazak iz Beograda dan ranije u odnosu na datum iz tabele u poslepodnevnim časovima sa perona glavne autobuske stanice (BAS –a), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme). Polazak iz Niša sa velikog parkinga kod Tempa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).
VREME POVRATKA Planirano vreme sletanja u Beograd je u 15:25.
Dolazak u Niš i Beograd u prepodnevnim časovima (autobuski prevoz).
TERMINI PUTOVANJA od 16.06. do 24.09.2019. godine (avio prevoz)
od 27.05. do 04.10.2019. godine (autobuski prevoz)
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu – za autobuski prevoz
prevoz avionom (čarter let) na relaciji Beograd – Preveza – Beograd kompanijom Air Serbia – za avio prevoz
transfer na relaciji aerodrom Preveza – smeštaj na Lefkadi – aerodrom Preveza
smeštaj u vilama na bazi izabrane usluge prema tabeli iz cenovnika
usluge licenciranog pratioca grupe
usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera na destinaciji
troškove organizacije i vođenja aranžmana
ARANŽMAN NE OBUHVATA
aerodromske takse 37 EUR -deca do 2 godine ne plaćaju. Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. Ukupna cena aerodromskih taksi obuhvata takse na beogradskom aerodromu, aerodromu u Prevezi.
YQ taksu za poskupljenje goriva u iznosu 10 € -plaćaju odrasli i deca preko 2 godine starosti, ovaj iznos validan je na dan objavljivanja cenovnika. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od devijacije cene goriva na tržištu , ukoliko dodje do povećanja putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.
peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)
međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)
osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona – PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
održavanje higijene smeštajnih jedinica tokom boravka kao i sredstva za higijenu
fakultativne izlete i ulaznice
boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje od 01.01.2018. i koja trenutno iznosi : : privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1*i 2* – 0.5€, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana (dnevno po sobi)

Vila Mihalis Vasiliki Lefkada program

PROGRAM 1 – AVIONSKI PREVOZ

1

1 Dan Beograd – Lefkada

Beograd – Lefkada. Početak programa putovanja sastankom učesnika na aerodromu „ Nikola Tesla „ u Beogradu, u holu za međunarodne polaske, 2 SATA PRE ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA POLETANJA AVIONA. (proveriti dva dana ranije tačno vreme poletanja aviona i mesto sastanka). Let JU 9346 (Air Serbia). Planirano vreme poletanja iz Beograda12:00. Prevoz avionom (čarter let) na relaciji Beograd – Preveza. (let traje oko 1h i 20 min). Planirano sletanje u Prevezu je u 14:20 po lokalnom vremenu. Po sletanju, transfer do izabranog smeštaja. Smeštaj od 14:00 časova ( postoji mogućnost ranijeg smeštaja, u zavisnosti od raspoloživosti slobodnih soba u hotelu).
2

2 - 11 dan Lefkada

Boravak na bazi 10 noćenja u izabranom smeštaju na bazi odabrane usluge.
3

12 dan Lefkada - Beograd

Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme do transfera na aerodrom u Prevezi. Let JU 9347(Air Serbia). Planirano vreme poletanja iz Preveze u 15:10 po lokalnom vremenu. Čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Planirano vreme sletanja u Beograd je u 15:25. Kraj aranžmana.

PROGRAM 2 – AUTOBUSKI PREVOZ PREVOZ

1

1 Dan Beograd – Lefkada

Polazak iz Beograda dan ranije u odnosu na datum iz tabele u poslepodnevnim časovima sa perona glavne autobuske stanice (BAS –a), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme). Polazak iz Niša sa velikog parkinga kod Tempa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.
2

2 dan Lefkada

Dolazak u jutarnjim časovima. Smeštaj od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska).
3

2 – 6/11/16 dan

Boravak na bazi 5,10,15 ili 20 noćenja u izabranom smeštaju na bazi odabrane usluge.
4

7/12/17. dan

Napuštanje smeštaja do 09:00 časova. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu (za tačno vreme povratka informisati se kod predstavnika agencije). Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema Srbiji.
5

8/13/18. dan

Dolazak u Niš i Beograd u prepodnevnim časovima.

Vila Mihalis Vasiliki Lefkada mapa

Vila Mihalis Vasiliki Lefkada napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
• 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
• 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.12.2019.
(uz doplatu od 1.5% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo)
• platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)
• preko računa

Autobuski polasci su sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 180,00 dinara po osobi.

DOPLATE:
• za 1/1 sobu 80 % od cene aranžmana za 1/2 sobu, osim za smenu 27.05. gde je doplata 35€.
• za klima uređaj – 4- 7 € dnevno po smeštajnoj jedinici (odnosi se za smeštajne objekte koji poseduju klima uređaj, a korišćenje nije uključeno u cenu) – doplata se vrši na licu mesta

POPUSTI:
• deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju krevet)
• deca od 2 – 12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe plaćaju 50 € (imaju sedište u autobusu, nemaju krevet) – plaćaju cenu autobuske karte i dinarski deo
• deca od 2-12 godina popust 50% na cenu iz tabele u pratnji dve punoplatežne osobe i cenu autobuske karte za decu – 50 € i dinarski deo ( imaju sedište u autobusu, imaju krevet )

U četvorokrevetnom i dupleks apartmanu, deca ne ostvaruju popust ukoliko koriste ležaj (u prvoj smeni plaćaju cenu autobuske kartu za decu, bez obzira na broj odraslih).

• spajanje smena – putnici koji spajaju smenu plaćaju cenu iz tabele i autobuski prevoz, popust se ne ostvaruje ukoliko je smena obeležena zvezdicom. Za boravak od 20 noćenja,spajaju se dve smene od 10, dok za boravak od 30 nocenja, spajaju se dve smene od 15 nocenja
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U studio/apartman se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.
• Opisi smeštaja su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnog objekta.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, TV, klima uređaj…).
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik vile odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
• Postoji mogucnost razlikovanja smestajnih jedinica u izgledu u okviru istog smestajnog objekta.

Vila Mihalis Vasiliki Lefkada