3 noćenja, 6 dana
Period

Krakov Poljska Nova godina opis

KrakovKrakov Krakov je grad u južnom delu Poljske. Nalazi se nad rekom Vislom. U prošlosti je bio prestonica Poljske. Danas u njemu živi oko 750.000 ljudi (1,5 miliona u širem području). Površina grada je – 326,8 km². Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Jedan je od najvažnijih kulturnih centara Poljske a mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. U Krakovu se nalaze mnoge kulturne institucije od značaja za celu Poljsku.

Poljska

Poljska je velika zemlja između Baltičkog mora i Karpatskih planina sa raznolikim pejzažima i dugom istorijom o kojoj svedoče brojni arhitektonski spomenici. Burna istorija kroz vekove, ratovi, okupacije i ugnjetavanja od strane velesila, nisu ugušili jako nacionalno osećanje ni u glavnom gradu Varšavi, ni u ostalim delovima Poljske. Iako sve razvijenija, i članica Evropske unije, ova zemlja je, zbog svojih istočnoevropskih cena, i dalje vrlo privlačna za turiste koji vode računa o svom budžetu.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hotel Start 2* – http://www.hotelstart.com.pl//
Nalazi se u širem centru grada, na oko 3.7 km udaljenosti od centra, odnosno 20-ak min. direktne vožnje tramvajem ili autobusom (stanica se nalazi na oko 300m od hotela). Hotel raspolaže sa 1/2, 1/3 i 1/4 sobama u okviru kojih se nalazi kupatilo, TV i radio. Dodatni kapaciteti hotela: parking, bar, recepcija 24h, lift, ostava za prtljag. Usluge: prostorije za sastanke i bankete, usluga pranja veša, menjačnica, bilet servis. Na samo 2 min. peške nalazi se hipermarket Tesco koji radi non – stop. Doručak je na bazi švedskog stola (izbor više jela – samoposluživanje).

Hotel Felix 2+* – www.hotelfelix.pl
Hotel Felix je hotel sa 2 zvezdice (2+* prema našoj proceni), smešten u četvrti Nova Huta u Krakovu i renoviran je 2017. godine. U ponudi su sobe koje sadrže sopstveno kupatilo i TV. Na raspolaganju vam je besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama hotela. Hotel ima dobre veze tramvajskog prevoza do Glavnog trga i četvrti Kazimir, koje se nalaze na 25 minuta vožnje tramvajem od stanica u četvrti Bienčice (Bieńczyce) ili od Narodnog pozorišta (Teatr Ludowy). Tokom boravka u hotelu Felix možete obići jedinstvenu četvrt Nova Huta, posetiti Glavni trg i livnicu Tadeuš Sendsimir.Doručak na bazi švedskog stola služi se u susednom restoranu.

Hotel Petrus 3+* – http://hotelpetrus.pl/
Hotel se nalazi u centralnoj gradskoj zoni i sastoji se od soba dizajniranih u klasičnom stilu uz satelitsku TV i besplatnim Wi-Fi pristupom. Hotel Petrus spada u jedan od najbolje ocenjenih hotela u Krakovu. Tokom boravka u hotelu, gosti se mogu relaksirati u zoni hotela namenjenoj isključivo za to, ili u prelepoj bašti ispred hotela. Hotelski restoran nudi specijalitete internacionalne kuhinje.

Hotel Nowa Panorama 2++* – http://www.hotel-panorama.pl/
Nalazi se u širem centru grada, na oko 3.8 km udaljenosti od centra, odnosno 20-ak min. direktne vožnje tramvajem ili autobusom (stanica se nalazi na oko 250m od hotela). Sve sobe poseduju drveni nameštaj, radni sto i sopstveno kupatilo. Gostima hotela je na raspolaganju besplatan WiFi internet. Doručak je na bazi švedskog stola i služi se svakodnevno.

Hotel Daisy 2* & Hotel Daisy Superior 3* – http://hotel.jrp.pl/home/
Hotel Daisy & Daisy Superior nudi kvalitetan smeštaj u mirnom delu Krakova. Hotel poseduje zatvoreni bazen, besplatan WiFi i parking. Doručak se servira u hotelskom restoranu i spoj je poljske i internacionalne kuhinje. Sve sobe su opremljene TV i DVD plejerom, kao i prostranim kupatilom. Hotel je udaljen je 4.5 km od centralnog istorijskog jezgra.

Hotel City SM Business & SPA 3* – https://www.hotelcity.pl/en
Hotel je smešten na samo 4.5 km od centra Krakova. U ponudi ima zatvoreni bazen i velnes centar. Spa i velnes centar uključuju saunu, parno kupatilo, salu za fitnes i novu kapsulu za tretmane protiv starenja Neogi Flamingo. Za goste hotela obezbeđen je popust u velnes centru. Neophodna je prethodna rezervacija, a bazen i velnes sadržaji dostupni su uz doplatu. Ovaj hotel poseduje udobne sobe s kupatilom i besplatnim internetom. Sadrži takođe restoran koji služi jela regionalne i internacionalne kuhinje i kafe-bar s lepom terasom u vrtu. Doručak je na bazi švedskog stola. Tržni centar Zakopianka udaljen je samo 500 metara.

Hotel Nawojka 2* – https://nawojka.hotelestudenckie.pl/en/
Lokacijski jako dobro pozicioniran hotel u centru grada na samo 15 minuta hoda do glavnog gradskog trga. Smešten je u zgradi koja iza sebe nosi bogatu istoriju. Sobe poseduju TV, telefon, frižider, kao i besplatan WiFi internet za sve goste. Hotel poseduje i kafić, kantinu i brojne uslužne tačke poput fast food-a i frizerskog salona. Doručak je na bazi švedskog stola i služi se u restoranu unutar hotela.

OSNOVNE INFORMACIJE Nova Godina / Krakov / Poljska / Autobuski prevoz / Program (6 dana/3 noćenja)
MESTO POLASKA Beograd i Novi Sad sa dogovorenog mesta (proveriti tri dana pre puta tačno mesto i vreme polaska)
VREME POLASKA U popodnevnim časovima (proveriti tri dana pre puta tačno mesto i vreme polaska)
VREME POVRATKA Dolazak u Beograd i Novi sad u popodnevnim časovima
TERMINI PUTOVANJA od 29.12.2018 do 03.01.2019.
ARANŽMAN OBUHVATA
3 noćenja sa doručkom u izabranom smeštaju u Krakovu
Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
Usluge pratioca/vodiča tokom trajanja aranžmana
Organizaciju putovanja u celini
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (plaćanje u agenciji)
Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 240 dinara – obavezno plaćanje u agenciji
Fakultativne izlete
Individualne troškove putnika

 

Krakov Poljska Nova godina program

1

1 dan

Beograd – Novi Sad – Mađarska – Slovačka:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2

2 dan

Poljska – KRAKOV:
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za šetnju i upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka…). Smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Uveče fakultativni odlazak u neku od popularnih gradskih diskoteka. Noćenje.
3

3 dan

Krakov (Rudnik soli – fakultativno):
Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli „Velička“. Liftom se silazi do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana i mnogi drugi objekti. Povratak u Krakov. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativni doček Nove godine u nekoj od gradskih diskoteka ili na trgu. Noćenje.
4

4 dan

Krakov (Jevrejska četvrt – fakultativno):
Doručak. Fakultativni obilazak Jevrejske četvrti u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na reprizu novogodišnje noći u nekoj od popularnih gradskih diskoteka. Noćenje.
5

5 dan

Krakov (Aušvic – fakultativno) – Poljska – Slovačka – Mađarska:
Doručak. Sledi napuštanje soba. Fakultativni obilazak Aušvica, koncentracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Krakov i polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.
6

6 dan

Srbija – Novi Sad – Beograd:
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj programa)

Krakov Poljska Nova godina mapa

Krakov Poljska Nova godina napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA
• Gotovinsko plaćanje: 3.000,00 dinara prilikom rezervacije, narednih 4.000,00 dinara 10 dana od dana potpisivanja ugovora. Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pre početka aranžmana.
• Preko računa

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM (VIŠEM) KURSU HALK BANKE NA DAN UPLATE.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
• Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti i cena nekih sadržaja, jer isključivo zavise od politike smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, frižider, fen, Wi-Fi, TV, klima uređaj…).
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.
• Organizator putovanja –zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

Krakov Poljska Nova godina cena

Preuzmi dokument (PDF, 333KB)

Krakov
Krakov
Krakov
Krakov
Krakov