3 noći, 6 dana
Period

Nova godina – Istanbul

Istanbul Nova GodinaGrad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – isprepletene i neraskidivo povezane.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelima u rangu 3* il 4*.

The Byzantium Hotel 4*
Ovaj hotel specijalne kategorije se nalazi u Sultanahmetu, četvrti u istanbulskom Starom gradu. Poseduje krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Istanbul, Mramorno more i Prinčevska ostrva. U neposrednoj Blizini nalazte se Aja Sofija I Topkapi palata. Luksuzne sobe u objektu imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, kupatila… Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Armagrandi Spina 4*
Ovaj hotel specijalne kategorije nalazi se na privilegovanoj lokaciji, između Plave džamije i Aje Sofije, u Sultanhametu. U hotelu Armagrandi Spina dostupan je punkt sa besplatnim bežičnim internetom. Ovaj renovirani hotel je smešten u kući u nizu iz 19. veka. Armagrandi Spina predstavlja kvalitetan primer otomanske i vizantijske arhitekture. Sobe uključuju ručno pravljeni nameštaj i uređene su moderno. Imaju udoban nameštaj, frižider, satelitsku televiziju i radni sto. Restoran na krovu Filarmoni nudi spektakularan pogled na Mramorno more, Plavu džamiju i Aju Sofiju.

Premist Hotels Sultanahmet 3*
Hotel Premist se nalazi u srcu četvrti Sultanahmet u renoviranoj zgradi sa očuvanim istorijskim karakteristikama i originalnom drvenom konstrukcijom. Objekat se nalazi u neposrednoj blizinni Palate Topkapi i Aja Sofije. Gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i elegantno uređene smeštajne jedinice sa klima-uređajem i flat-screen TV-om. Doručak je na bazi švedskog stola.

Grand Hilarium Hotel 4*
Hotel Grand Hilarium, smešten u centralnoj istorijskoj četvrti Istanbula Jenikapi, nudi bazen u zatvorenom, hamam, teretanu i besplatan WiFi. Svaka soba u hotelu Grand Hilarium ima nameštaj svetlih boja, TV sa satelitskim kanalima i mini-bar, kao i elegantno kupatilo sa originalnim toaletnim priborom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Grand Emin 3*
Hotel Grand Emin se nalazi pored Mramornog mora u Istanbulu, na 500 metara od metro stanica YeniKapi i Aksaray sa kojih se lako stiže do dinamičnog Trga Taksim i istorijske četvrti Sultanahmet. Sve smeštajne jedinice hotela Grand Emin su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim i satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. Od hotela se lako stiže do brojnih istorijskih spomenika, uključujući i Trg Taksim. Doručak je na bazi švedskog stola.

OSNOVNE INFORMACIJE Evropski gradovi/ Istanbul / Turska / autobuski prevoz / 6 dana / 3 noći
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd
VREME POLASKA Polazak u 16:00 časova, Beograd preko puta TC “UŠCE”, kod gradskog stajališta autobusa 60 (pored Brankovog mosta, kod skejt parka).
VREME POVRATKA Dolazak u podnevnim časovima.
TERMINI PUTOVANJA 29.12.2021. – 03.01.2022.
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom
Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto), hotel sa 3*, 4*, u 1/2 i 1/3 sobama;
Panoramsko razgledanje Istanbula
Organizacija i vođstvo puta
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Ulaznice za posete i ostale individualne troškove
Fakultativne izlete
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem za Covid-19

 

Istanbul Turska Nova godina program

1

1 dan - BEOGRAD

Polazak iz Beograda preko puta TC “UŠCE”, kod gradskog stajališta autobusa 60 (pored Brankovog mosta, kod skejt parka), u 16.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.
2

2 dan - ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3

3 dan - ISTANBUL – OBILAZAK LOKALITETA Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. FAKULTATIVNA PEŠAČKA TURA: Obilazak Svete Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a sada džamije. Obilazak Topkapi palate – velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika, Rimski Hipodrom gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica. Obilazak Plave džamije. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnici u Istanbulu. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na doček Nove godine uz tursko veče. Noćenje.
4

4 dan - ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina, obilazak kvarta Fener, gde su u vreme Osmanske carevine živeli hrišćani, i koji je jedan od najlepših arhaičnih celina Istanbula. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shooping ulica) * POVRATAK SA TRGA TAKSIM NIJE ORGANIZOVAN OD STRANE AGENCIJE, VEĆ SE ORGANIZUJE INDIVIDUALNO, AUTOBUS ODMAH POSLE DOLMABAHČE PALATE VOZI GRUPU DO HOTELA. Slobodno vreme. Noćenje.
5

5 dan - ISTANBUL – PJER LOTI I MINIJATURK (fakultativno)

Nakon doručka, pakovanje stvari. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa zičarom Pier Loti odakle se pruza neverovatan pogled na ceo Istanbul. Popodne je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.
6

6 dan - BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim časovima.
(Kraj usluga)

Istanbul Turska Nova godina mapa

Istanbul Turska Nova godina napomene

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
– Preko računa

Popusti i doplate:
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 eur;
– Doplata za prazno (dodatno) sediste u autobusu – 50 eur;
– Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) – 2000 rsd po osobi;
PRTLJAG: Dozvoljena količina prtljaga je maksimalno jedan komad do 32 kg po putniku;
– Doplata za svaki dodatni prtljag iznosi – 40 eur;
Putnicima je dozvoljen prenos luksuzne robe pod koju spadaju parfemi, duvan i sl. samo u količini koju propisuju nadležni carinski organi države kroz koju se prolazi. Svaka ilegalna količina luksuzne robe ili ilegalna trgovina neće biti tolerisana od strane agencije.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19:
Državljani Srbije mogu da uđu u Tursku. Ukoliko se ne ulazi iz Avganistana, Bangladeša, Brazila, Južne Afrike, Nepala, Pakistana, Šri Lanke, Ujedinjenog kraljevstva, Irana, Egipta i Singapura, u Tursku se može ući sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji izdatoj od strane nadležnog organa, s tim da je druga doza dobijena najmanje pre 14 dana pre dolaska u Tursku, i/ili sa potvrdom od nadležnih organa da je u poslednjih 6 meseci preležan COVID-19. Ukoliko lice ne poseduje jedan od prethodna dva navedena dokumenta neophodno je posedovati negativan PCR test, urađen u poslednjih 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji dva roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji jednog roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji je potreban brzi antigenski test. Za decu stariju od 6 godina potreban je brzi antigenski test.
U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka:https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

Istanbul Turska Nova godina cena

Preuzmi dokument (PDF, Unknown)

istanbul_zima
Istanbul Nova Godina
Istanbul Nova Godina
Istanbul Nova Godina