10 noći
Period

Italija  – Francuska  – Španija

Najlepši gradovi mediterana:

Verona – Đenova – Monako -Monte Karlo -Kosta Brava – Kan – Nica – Đenova – Lago di Garda 

Hotel Maria del Mar Kosta Brava opis

Lokacija: Nalazi se u centru Ljoret de Mara, na oko 300 m od plaže

Hotelska ponuda: Poseduje restoran, bar, otvoreni bazen, teretanu, salon, bilijar, internet zonu

Sobe: Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, balkon

Usluga: Polupansion (doručak i večera – švedski sto). Postoji mogućnost doplate za pun pansion.

Pogodnosti: U centru mesta Ljoret de Mar.

Ljoret de Mar Cvet na moru

Ljoret de Mar Cvet na moru, je turistički centar španske regije Kosta Brava (Divlja obala) na mediteranskoj obali. Nalazi se u blizini gradova Blanes i Tosa de Mar na oko 90km od Barselone. Tokom letnje turističke sezone, broj ljudi (naseljenika i turista) često dostiže 200.000. Osnovan je ’70-ih godina posle Frankove vlasti a početkom ’90-ih je privukao mnogo turista i sada predstavlja važan deo Costa Brave. U njegovoj blizini, postoji i vodeni park. Veliki broj klubova, barova, diskoteka, radnji, restorana privlači turiste svih uzrasta. Srednjevekovna tvrđava se nalazi na kraju grada, ali mnogi smatraju da je bronzana statua simbol Lloreta. Skulptura pokazuje pecaroševu ženu (Dona Marinera) i uradio ju je Ernest Maragalj 1966. godine.

Kosta Brava je najpoznatije i najposećenije letovalište u Španiji sa obalom dugom 40-ak km proteže se severno od Barselone, i pripada regiji Katalonija. Obalu Katalonije ne čine samo duge urbane peščane plaže pune turista, već i skrivene uvale i predivna priroda o kojoj verovatno niste mnogo čuli. Sever Kosta Brave je nebrušeni dijamant zapadnog Mediterana. Najlepši deo ove obale “Plaže zlatog trougla” uspeo je da sačuva šarm i lepotu starih luka i ribarskih naselja prepoznatljivih po opuštenoj lokalnoj atmosferi i izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Prirodni ambijent urbanizovan je taman toliko koliko je elitni turizam zahtevao. U ovoj oblasti se nalaze i mesta koja treba posebno izvdojiti zbog svog značaja: Girona – koja je jedan od najstarijih gradova Katalonije sa predivnom Jevrejskom četvrti, Figueras – rodno mesto Salvadora Dalija, Empuries – antički grad iz grčko rimskog perioda. Glavni turistički centri ove oblasti su: Rose, Palamos, Platja d´Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Španija opis

Španija je mediteranska zemlja u kojoj multikulturalna istorija i tradicija stvara poseban veseo duh u ljudima i njihovu vitalnost prenosi na ulice, u restorane, koride… Madrid je prelepa kraljevska prestonica koju svakako treba posetiti. Barselona je značajna kulturna prestonica, od koje se na sever ka Francuskoj pruža najlepše letovalište Kosta Brava (divlja obala). Najlepša mesta za boravak i leto u Španiji su svakako Ljoret de Mar, Blanes, Santa Susanna i Calella. Letovanje u Španiji treba obogatiti i posetom kulturnih i istorijskih mesta kao što su: Figueras – rodno mesto Salvadora Dalija. Andora – mala pirinejska država poznata kao bescarinska zona. Manastir Santa Maria de Montserrat – benediktanski manastir, najznačajniji manastir Katalonije. Freixenet – poznati vinski podrum u blizini istoimenog manastira, gde se čuva relikvija Katalonaca Crna Madona. Tossa de Mar – mali ribarski gradić sa čuvenom tvrđavom i manastirom kao i kućama mediteranskog kolorita. Port Aventura – najveći španski zabavni park Barselona – kulturna i trgovinska prestonica Katalonije poznata po svojim muzejima , palatama, trgovima, i drugim atrakcijama. Girona – Prelepi srednjovekovni gradić, administrativni centar Kosta Brave.

OSNOVNE INFORMACIJE Letovanje Španija / Kosta Brava / Santa Suzana / autobuski prevoz /

8 noćenja u Španiji, 1 noćenje u Đenovi, 6 noćenja u Španiji, 1 noćenje u Đenovi

TERMINI PUTOVANJA od 19.06. do 23.09.2019.
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u Đenovi (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
smeštaj u Španiji (7 noćenja u odabranom hotelu i mestu i na bazi odabrane usluge – obroci su na bazi švedskog stola) u 1/2 i 1/2+1 sobama
obilaske prema programu ( Verona, Đenova, Monako, Monte Karlo, Kan, Nica, Sirmione)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe

 

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA
obaveznu gradsku komunalnu taksu za regiju Katalonije (uvodi se 01.11.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 1*, 2* i 3* –50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju / po osobi – TAKSE SE PLAĆAJU NA RECEPCIJI HOTELA PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA U HOTEL.

obaveznu gradsku komunalnu taksu za regiju Katalonije (uvodi se 01.11.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 1*, 2* i 3* –50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju / po osobi – TAKSE SE PLAĆAJU NA RECEPCIJI HOTELA PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA U HOTEL.

fakultativne izlete i ulaznice
Putno zdravstveno osiguranje – može se uplatiti u agneciji

 

Hotel Maria del Mar 4* Kosta Brava program

1

1. dan

Polazak iz Beograda u 17 časova sa BAS stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i peron polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji uz usputne pauze radi odmora.
2

2. dan.

VERONA – ĐENOVA

Dolazak u prepodnevnim časovima u grad ljubavi Veronu. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Bra, Rimska Arena, El Liston, palata Barbieri, Via Mazzoni, Trg Bilja (Erbe), palata Mafei, Domus Mercatorum, toranj Lamberti, “Berlina”, Stub srama, Trg Sinjorija sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća sa čuvenim balkonom i statuom. Nastavak putovanja ka Đenovi. Dolazak u Đenovu u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3

3.dan.

ĐENOVA – MONAKO – MONTE KARLO

Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak grada: opera, Trg Ferari, Katedrala Sv. Lorenca, Duždeva palata, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Monako. Po dolasku obilazak Monaka: katedrala u kojoj je sahranjena Grejs Keli, Knežev dvor, luke sa luksuznim jahtama. Šetnja do Monte Karla, prestonice kocke i bogatstva, obilazak kockarnice, staze Formule 1. U večernjim časovima polazak za Španiju. Noćna vožnja kroz Francusku.

4

4. - 9. dan.

KOSTA BRAVA / KOSTA MAREZME

Prepodnevni dolazak na Kosta Bravu i Kosta Marezme – najlepši deo španske obale. Smeštaj u odabranom hotelu/apartmanu i mestu, na bazi  odabrane usluge. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete. SMEŠTAJ U ŠPANIJI NA BAZI  6  NOĆENJA U ODABRANOM SMEŠTAJU

10

10. dan.

KOSTA BRAVA / KOSTA MAREZME

Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Francusku. Noćna vožnja.

11

11. dan.

 KAN – NICA- ĐENOVA

Dolazak u Kan u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak grada čuvenog po filmskom festivalu: Filmska Palata, Kroazeta, Srpska ulica, hotel Karlton. Nastavak putovanja prema Nici – najpoznatijem mondenskom letovalištu Azurne obale. Po dolasku panoramski obilazak grada: Englesko šetalište, Trg Masena. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Đenovu. Dolazak u Đenovu u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.


12

12. dan.

ĐENOVA – JEZERO GARDA – SIRMIONE

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak u podnevnim časovima ka gradiću Sirmione koje se nalazi na obalama najvećeg jezera Italije, Garda. Na južnim obalama jezera nalazi se ovaj antički utvrđeni grad čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine koje datiraju još iz vladavine Rimljana. Grad je prepoznatljiv i po zamku Skaliger iz XIII veka, retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke. Ceo zamak dominira pejzažom grada i otvoren je za posetioce; mogu se obići sobe, bedemi, kule. Struktura je okružena vodom, a do drugog odbrambenog zida može se doći preko pokretnog mosta. Šetalište duž zida zamka, pruža predivan pogled na pristanište. Gradić je poznat i po crkvama San Pietro in Mavino i Santa Maria Mađore, Katulovoj vili, kao i mnogobrojnim termalnim izvorima. Koliko je lepo svedoči i činjenica da je u ovom mestašcetu svoju vilu imala čuvena operska diva Marija Kalas. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

13

13. dan.

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (kraj usluge)

Hotel Maria del Mar 4* Kosta Brava lokacija

Hotel Maria del Mar 4* Kosta Brava napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do: 12.2019.
  3. platne kartice (Visa, Master, Maestro)

POPUSTI:

  •  Deca ostvaruju popuste navedene u tabeli u pratnji dva punoplatežne osobe
  • Spajanje smena – cena druge smene se umanjuje za 50 € (odnosi se samo na paket aranžman, putnici koji putuju sopstvenim prevozom ne ostvaruju ovaj popust)

DOPLATE:

  • Doplata za 1/1 sobu u Đenovi – 40 €
  • Za ručak, večeru ili All Inclusive (na bazi švedskog stola) – doplate su prema tabeli dnevno po osobi. Dodatni obroci i usluge mogu se doplatiti samo u hotelima u Španiji. U Đenovi postoji mogućnost samo noćenja sa doručkom.
  • POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

Hotel Maria del Mar 4* Kosta Brava cena

Preuzmi dokument (PDF, Unknown)

Maria del mar_25
Španija_Maria de mar