3 noći
Period

cinque terre_10

Toskana   opis

Cinque Terre Italija – pet sela koja predstavljaju skup od pet naselja nastalim na strmim liticama ligurijske rivijere. Do njih je moguće doći samo vozom. Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živeli jednostavnije. Danas jedna od najlepših i najposećenijih destinacija u Evropi.

Firenca Italija – je renesansni dragulj u srcu Italije i glavni grad pokrajine Toskana. Poznata po čuvenoj katedrali, Duomo, njenoj kupoli i plemićkoj porodici Medici. Firenca sredinom 14. veka – prestonica Kraljevine Italije.

Italija država na jugu Evrope na Apeninskom poluostrvu. Pripadaju joj i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Sicilija, Sardinija i Elba. Jedinu kopnenu granicu ima na severu, na Alpima, gde se graniči sa Francuskom, Švajcarskom, Austrijom i Slovenijom. Nezavisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorije Italije. Veoma je poznata po svom istorijskom nasleđu, kulinarskim sposobnostima, modi, dizajnu, odeći, arhitekturi, umetnosti, muzici zbog čega jedna od najatraktivnijih destinacija u svetu.

OSNOVNE INFORMACIJE Evropski gradovi / Cinque Terre / autobuski prevoz / 5 dana / 3 noći
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd – BAS Autobuska stanica
VREME POLASKA 18:00 h
VREME POVRATKA Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
TERMINI PUTOVANJA
Dan zaljubljenih 11.02 – 16.02.2020
Zima 03.03 – 08.03.2020
Zima 24.03 – 29.03.2020
Uskrs 16.04 – 21.04.2020
Dan rada 29.04 – 04.05.2020
Proleće 19.05 – 24.05.2020
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom
smeštaj u Montekatiniju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2 i 1/2 +1 sobama
obilaske prema programu (Bolonja i Cinque Terre)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge vodiča
ARANŽMAN NE OBUHVATA  
Obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju: za hotele sa 3* – 1 euro dnevno, a za hotele sa 4* – 1,40 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela
putno zdravstevno osiguranje
individualne troškove

peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)

prevoz autobusom Montekatini – La Specia i vozom koji spaja svih pet sela Cinque Terre: 35 € odrasli / 25 € deca

 

Toskana program

1

1 dan: Beograd

Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 18.00. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputnim zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2

2 dan: Bolonja – Montekatini

Dolazak u Bolonju u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, univerzitet, Due Tori, palata Banki, palata Notai, palata Akursio, trg Mađore… Slobodno vreme za individualnu setnju. U dogovoreno vreme nastavak putovanja za Montekatini – poznate italijanske banje. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3

3 dan: Montekatini - Firenca - Montekatini

Doručak.. Slobodno vreme u Montekatiniju ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Firence. Firenca je grad u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, Krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak za Montekatini. Noćenje.
4

4 dan: Montekatini – San Đimnjano – Siena - Montekatini

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Điminjana i Sijene. Putovanje do San Điminjana (“Grad tornjeva“), utvrđen srednjovekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg – Duomo, crkva Koleđata u kojoj je radio Girlandajo (Mikelanđelov učitelj), tornjevi. Nastavak putovanja za  Sijenu, prelepog  grada koji je smešten u tipično toskanskom predelu. Sijena, idealna za ljubitelje vina i prirode, je grad sa očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom, sa ogromnim kulturnim nasleđem, dok sam grad okružuju brojni vinogradi. Po dolasku obilazak grada: Gradska kuća, Katedrala u Sijeni, centralni trg (Piazza Campo) gde se održavaju kostimirane trke konja („palio”), Santa Maria dela Scala, prva bolnica u Evropi, Crkva Sv.Domenika, u kojoj se nalaze glava i palac Sv.Katarine, zaštitnice Italije. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.
5

5 dan: Montekatini - La Specia - Cinque terre - Montecatini

  Doručak. Napuštanje hotela. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na izlet Cinque Terre. Vožnja do luke La Specia gde se  ukrcava na voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka. Odlazak do najvećeg  naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak   tvrđave, crkve. Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora.Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve   Sv.Margarite antiohijske iz 13-og veka. Četvrto selo koje se obilazi je Monteroso al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa kućama u obliku kula. Povratak za Montekatini. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna voznja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
6

6 dan: Beograd

Dolazak u Beograd na dolazne perone u prepodnevnim časovima.        

 Toskana  mapa

Toskana  napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate.

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do:

Za polaske od 01.02. do 01.04.2020……….…………….…….15.06.2020.

Za polaske od 01.04. do 01.06.2020……….…………….…….15.08.2020.

Za polaske od 01.06. do 01.10.2020……….…………….…….15.12.2020.

Za polaske od 01.10.2020. do 01.02.2021……………….…….15.04.2021

  1. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Intesa (Visa, Master)

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

POPUSTI:

  • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
  • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
  • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

  • Sijena i San Điminjano – 30 € odrasli / 20 € deca (u cenu uključen prevoz autobusom, obilazak grada sa vodičem)
  • Firenca – 30 € / 20 € deca (u cenu uključen prevoz autobusom, obilazak grada sa vodičem)

 

Toskana  lokacija

Preuzmi dokument (PDF, 483KB)

toskna_tour
Italija Riomadjore
Italija Varnezza
Italija Varnezza
cinque terre_1
cinque terre_10
cinque terre_11
cinque tere_map