3 noći, 6 dana
Period

Atina Nova godina opis

Atina Nova godinaAtina često naziva kolevkom zapadne civilizacije. Jedan je od najstarijih svetskih gradova čija se istorija beleži preko 3400 godina. Smatra se začetnicom demokratije. Atina je centar ekonomskog, političkog i kulturnog života u Grčkoj, rodno mesto Sokrata, Perikla, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara. Grad je jedan od glavnih svetskih cenatara za arheološka istraživanja. Ovo popularno turističko odredište ima čak 148 pozorišta!

Grčka

Kolevka evropske civilizacije, Olimpijskih igara i antičke kulture neprekidno privlači veliku pažnju turista iz svih delova sveta. Antički spomenici stari preko 2.000 godina, prelepe peščane plaže, more tirkizne boje i tradicionalna grčka kuhinja čine sklad kojem je nemoguće odoleti.
Sa obalom, po razuđenosti drugom u Evropi, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva, koju zapljuskuju tri mora – Jonsko, Egejsko i Sredozemno, i preko 2.000 ostrva, ova zemlja predstavlja pravi izbor za kombinaciju opuštenog odmora i zanimljivih izleta. Ostrva kao što su Rodos, Krit, Zakintos, Krf i Kos, pa Atina sa svojim muzejima, te Sveta Gora, samo su deo ponude ove turističke velesile.

BEST WESTERN MY ATHENS 3* Hotel se nalazi u širem centru Atine, kod trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen.
Doručak – kontinentalni švedski sto.

OSNOVNE INFORMACIJE Nova Godina / Atina / Avionski prevoz / Program (6 dana/5 noćenja)
MESTO POLASKA Beograd
VREME POLASKA Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona.
VREME POVRATKA 13:40
TERMINI PUTOVANJA od 28.12.2018. – 02.01.2019.
ARANŽMAN OBUHVATA – Troškove organizacije putovanja
povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Atina – Beograd kompanijom Aegean Airways
smeštaj u Atini (5 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Atini prema programu
panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
Troškove organizacije putovanja
Usluge pratioca grupe
Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
ARANŽMAN NE OBUHVATA
troškove aerodromskih taksi – oko 119 € (aerodormske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po sobi
ulaznice i fakultativne izlete
Individualne troškove putnika

Atina Nova godina program

1

1 dan

28.12.2018. BEOGRAD – ATINA

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Polazak za Atinu (vreme leta u tabeli). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2

2 dan

Grčka– ATINA (Akropolj – fakultativno)

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevskovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3

3 dan

30.12.2018. ATINA – PELOPONEZ – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza. Vožnje preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonog sina. Nastavak putovanja do Napfliona, nekadašnje prestonice Grčke. Nakon obilaska odlazak do Mikene – obilazak Lavlje kapije i Lavljevih vrata. Povratak u Atinu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4

4 dan

31.12.2018. ATINA – SUNION – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativog odlaska na doček nove godine u taverni “Neas Rigas” na Plaki. Povratak u hotel. Noćenje.

5

5 dan

01.01.2019. ATINA – EGINA – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine –  poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija” ili “ostrvo pistaća”. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. U poslepodnevnim časovima povratak u Atinu. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativog odlaska na reprizu dočeka nove godine u taverni “Neas Rigas” na Plaki. Povratak u hotel. Noćenje.

6

6 dan

02.01.2019 ATINA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, polazak za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Dolazak u Beograd. (Kraj usluga)

Atina Nova godina mapa

Atina Nova godina napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do: ZA POLASKE OD 01.10.2018. DO 01.02.2019.………….najkasnije do 15.04.2019
 • platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 3 jednake mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa i Master)
 • Preko računa

 POPUSTI

 • deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

(podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Peloponez – 50 € (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus)
 • Doček Nove 2019. godine (restoran „Neas Riggas“) – 50 €
 • Repriza dočeka Nove 2019. godine – 35 €
 • Pirej, Egina – 40 € (sa kartama za trajekt)
 • Sunion – 40€ (sa ulaznicom)
 • Akropolj –35 € (sa ulaznicom)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA

Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

Atina Nova godina cena

Preuzmi dokument (PDF, 325KB)

Atina Nova godina
ATINA NOVA GODINA
Atina Grčka
Atina Nova godina