3 noćenja
Period

Istanbul autobusom opis

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – isprepletene i neraskidivo poveza.

Turska je očaravajuća zemlja, čija se lepota oslikava u kontrastima, tradiciji, kulturi i dugačkoj istoriji. Destinacija koja iz godine u godinu nudi bogatu ponudu za nezaboravna putovanja i odmor kao iz snova. Nalazi se u zagrljaju 4 mora, koja zapljuskuju hiljadama kilometara duge, zlatne peščane plaže, sa velikim brojem kvalitetnih hotela vrhunske usluge. Najaatraktivniji i najposećeniji grad je svakako Istanbul.

 

OSNOVNE INFORMACIJE Istanbul / 6 dana / 3 noći /autobusom
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd
VREME POLASKA 16.00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska)
VREME POVRATKA Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
TERMINI PUTOVANJA
10.11. – 15.11.2021.
ARANŽMAN OBUHVATA
Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
Smeštaj na bazi tri noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
Usluge vodiča i pratioca grupe
Agencijske usluge
ARANŽMAN NE OBUHVATA  
Medjunarodno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove putnika
Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 €
Doplata za dodatno sediste u autobusu – 50 €
Doplata za dodatni prtljag– 40 €

 

 Istanbul autobusom program

1

1 dan BEOGRAD

Polazak sa Novog Beograda (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 16.00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

1

2 dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za shopping u tržnom centru Morava i Kapali čaršiji (bazar sa preko 4000 radnji). Mogućnost večernjeg odlaska u autentični turski nargila bar na nargile i čajeve. Noćenje.

3

3 dan ISTANBUL – OBILAZAK LOKALITETA Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazar i kupovina začina sa Istoka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića po izboru). Noćenje.

4

4 dan ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno

Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina, obilazak kvarta Fener, gde su u vreme Osmanske carevine živeli hrišćani, i koji je jedan od najlepših arhaičnih celina Istanbula. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shooping ulica) * POVRATAK SA TRGA TAKSIM NIJE ORGANIZOVAN OD STRANE AGENCIJE, VEĆ SE ORGANIZUJE INDIVIDUALNO, AUTOBUS ODMAH POSLE DOLMABAHČE PALATE VOZI GRUPU DO HOTELA. Slobodno vreme. Noćenje
5

5 dan ISTANBUL – PJER LOTI I MINIJATURK (fakultativno)

DNakon doručka, pakovanje stvari. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa zičarom Pier Loti odakle se pruza neverovatan pogled na ceo Istanbul. Popodne je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.
6

5 dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa,

Istanbul autobusom mapa

Istanbul autobusom napomene

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19:
Državljani Srbije mogu da uđu u Tursku. Ukoliko se ne ulazi iz Avganistana, Bangladeša, Brazila, Južne Afrike, Nepala, Pakistana, Šri Lanke, Ujedinjenog kraljevstva, Irana, Egipta i Singapura, u Tursku se može ući sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji izdatoj od strane nadležnog organa, s tim da je druga doza dobijena najmanje pre 14 dana pre dolaska u Tursku, i/ili sa potvrdom od nadležnih organa da je u poslednjih 6 meseci preležan COVID-19. Ukoliko lice ne poseduje jedan od prethodna dva navedena dokumenta neophodno je posedovati negativan PCR test, urađen u poslednjih 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji dva roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji jednog roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji je potreban brzi antigenski test. Za decu stariju od 6 godina potreban je brzi antigenski test.
U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka:https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:
– Krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji – 20 €,
– Razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu – 39 €,
– Tursko veče – 30 €,
– Dolmabahče palata sa ulaznicom i lokalnim vodičem – 30 €,
– Obilazak Džamije Fatih sultan Mehmeda sa posetom groba Mehmed Paše Sokolovića sa vožnjom žičarom na vidikovac Pier Loti i obilaskom parka Miniaturk sa ulaznicom i lokalnim vodičem – 15 €.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan plaćanja, u skladu sa sledecim uslovima:
• Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
• Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu
• Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
• Preko računa

 

Istanbul autobusom cena

Preuzmi dokument (PDF, Unknown)

istanbul_6
istanbul_1
istanbul_2
istanbul_5
Istanbul_velika
istanbul_6
istanbul_7
istanbul_9