2 noći
Period

Istanbul – Turska opis

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – isprepletene i neraskidivo poveza.

Turska je očaravajuća zemlja, čija se lepota oslikava u kontrastima, tradiciji, kulturi i dugačkoj istoriji. Destinacija koja iz godine u godinu nudi bogatu ponudu za nezaboravna putovanja i odmor kao iz snova. Nalazi se u zagrljaju 4 mora, koja zapljuskuju hiljadama kilometara duge, zlatne peščane plaže, sa velikim brojem kvalitetnih hotela vrhunske usluge. Najaatraktivniji i najposećeniji grad je svakako Istanbul.

 

OSNOVNE INFORMACIJE Istanbul / Uskrs / autobusom / 2 noći / Cena 99 eur – Specijalna cena 85 eur!
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd –  sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš
VREME POLASKA 17h
VREME POVRATKA Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
TERMINI PUTOVANJA
27.02. -02.03.2020
19.03. -23.03.2020
21.05. -25.05.2020
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz turističkim autobusom sa audio, video opremom i klimom
smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u hotelu 3* u Istanbulu u 1/2 i 1/3 sobama.
panoramsko razgledanje grada prema programu putovanja
organizacija i vođstvo
troškove realizacije programa
ARANŽMAN NE OBUHVATA  
ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
međunarodno putno zdravstveno osiguranje
fakultativne izlete

 

 Istanbul – Turska program

1

1 dan: BEOGRAD

Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 17.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2

2 dan: ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za shopping u Kapali caršiji (Bazar sa 3000 radnji). Mogućnost večernjeg odlaska u autentični turski nargila bar. Noćenje.

3

3 dan: ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate ( velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika) , Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazir i kupovina začina sa Istoka. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića). Noćenje.

4

4 dan: ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka, pakovanje stvari i polazak na fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijaršije i zidina, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shopping ulica) ili slobodno vreme. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak u Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.
5

5 dan: BEOGRAD

Dolazak u Beograd na turistički terminal u podnevnim časovima.

Istanbul – Turska mapa

Istanbul – Turska napomene

FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:
krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji 20 eur,
razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu 45 eur,
Dolmabahče palata 30 eur
Tursko veče 30 eur.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cene su izražene u eurima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne Addiko banke na dan plaćanja, u skladu sa sledećim uslovima:
• Prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15- 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
• prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja
• platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za jednokrevetnu sobu 40 eur

 

Istanbul – Turska cena

Preuzmi dokument (PDF, 407KB)

istanbul_6
istanbul_1
istanbul_2
istanbul_5
Istanbul_velika
istanbul_6
istanbul_7
istanbul_9