2 noći
Period

Istanbul autobusom opis

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – isprepletene i neraskidivo poveza.

Turska je očaravajuća zemlja, čija se lepota oslikava u kontrastima, tradiciji, kulturi i dugačkoj istoriji. Destinacija koja iz godine u godinu nudi bogatu ponudu za nezaboravna putovanja i odmor kao iz snova. Nalazi se u zagrljaju 4 mora, koja zapljuskuju hiljadama kilometara duge, zlatne peščane plaže, sa velikim brojem kvalitetnih hotela vrhunske usluge. Najaatraktivniji i najposećeniji grad je svakako Istanbul.

 

OSNOVNE INFORMACIJE Istanbul / autobusom / 2 noćenja sa doručkom / Cena 75 eur – Specijalna cena 69 eur!
MESTO POLASKA/DOLASKA Beograd
VREME POLASKA 17h
VREME POVRATKA Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
TERMINI PUTOVANJA
26.11. – 30.11.2020.
17.12. – 21.12.2020.
ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz turističkim autobusom sa audio, video opremom i klimom
smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto), hotel sa 3* i 4*, u 1/2 i 1/3 sobama
panoramsko razgledanje grada prema programu putovanja
izlet na vidikovac Čamlidža
organizacija i vođstvo puta
ARANŽMAN NE OBUHVATA  
ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
fakultativni izleti
medjunarodno putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem za Covid 19

 

 Istanbul autobusom program

1

1 dan (četvrtak)

Polazak iz Beograda preko puta TC “UŠCE”, kod okretnice autobusa 60 (pored Brankovog mosta), u 17.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

1

2 dan (petak)

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovca Istanbula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3

3 dan (subota)

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu- Svete Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a sada džamije, Cisterna Bazilika – podzemna cisterna koja je za vreme Justinijana vodom snabdevala ceo Konstantinopolj, Topkapi palate -velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika, Rimski Hipodrom gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnici u Istanbulu. Slobodno vreme. Fakultativno: Organizovan odlazak na tursko veče. Noćenje.

4

4 dan (nedelja)

Doručak. Pakovanje i napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak Vaseljenske Patrijaršije i odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog, kula Galata, vojna akademija, bosforski most, Rumeli i Anadolu hisar, Bilerbei palata, princezino ostrvo… Odlazak do Dolmabahče palate – poslednja razidencija Osmanlijskih Sultana, sagrađena u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj. Polazak za Srbiju u posle podnevnim časovima. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.
5

5 dan (ponedeljak)

Dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim casovima. Kraj programa.

Istanbul autobusom mapa

Istanbul autobusom napomene

FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:
Razgledanje grada i obilazak lokaliteta Topkapi palata, Aja Sofija, Plava Džamija i Rimski Hipodrom 45€
Poseta Patrijaršiji i krstarenje Bosforom sa lokalnim vodičem 20€
Dolmabahče palata 30€
Tursko veče sa večerom i dva pića 30 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan plaćanja, u skladu sa sledecim uslovima:
• Prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15- 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
• Prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja
• platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

POPUSTI I DOPLATE:
• Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 €
•Doplata za prazno (dodatno) sediste u autobusu – 50 €

 

Istanbul autobusom cena

Preuzmi dokument (PDF, 636KB)

istanbul_6
istanbul_1
istanbul_2
istanbul_5
Istanbul_velika
istanbul_6
istanbul_7
istanbul_9