Pre nego što krenete na put

Odmor se bliži! Srećni ste već čim pomislite da ćete na kratko zbisati iz dosadne svakodnevnice koja vas umara i gnjavi. Pre nego što vaša uživancija počne treba da se adekvatno spremite za put. Pakovanje može biti stresno iskustvo, zbog koga se početak najlepših doživljaja pretvara u noćnu moru. Cilj je putovati sa što manje prtljaga, ali da ipak ponesete sve što vam može zatrebati. To je često nemoguća misija, naročito kada su žene u pitanju.
Ako na primer idete na duže putovanje u stranu zemlju (blago vama), proverite kakvo se vrijeme očekuje, isplanirajte događaje kojima ćete prisustvovati, razmislite šta sve želite da radite, tako ćete najlakše odlučiti šta da ponesete.

Kombinujte kako bi izvukli maksimum iz minimuma

Najveći deo prtljaga čini odeća. Bez obzira da li pakujete kofer ili torbu, za organizaciju je odlično ako vaš prtljag ima puno unutrašnjih ili spoljašnjih džepova. Tako ćete lakše organizovati sitnice i stvari koje trebaju da vam budu pri ruci.

Prebrojte koliko dana ćete biti na putovanju da bi lakše spremili odeću koja će vam trebati. Odeću birajte tako da se komadi slažu kako bi od najmanjeg broja predmeta napravili što veći broj odevnih kombinacija. Ne nosite nikad više majica ili pantalona, zapravo bilo kog odevnog predmeta, nego što ostajete dana. Izaberite odeću koja se ne gužva puno, prijatnu odeću, najbolje od pamuka ili vune.
Ponesite dovoljno donjeg rublja i čarapa, pidžamu ili spavaćicu. Takođe, dobro je uvek poneti nešto toplije za slučaj nenajavljenih pogoršanja vremenskih uslova.
Ukoliko planirate izlaske ponesite i elegantniju odeću, ali ne preterujte. Isto važi i za broj omiljenih štikli .

Lista bitnih stvari za svako putovanje:

  1. Pasoš, dokumenta, novac, kartice
  2. Mobilni i punjač
  3. Četkica i pasta za zube
  4. Maramice i vlažne maramice
  5. Tablete protiv bolova, mučnine, temperature
  6. Mali fen za kosu i češalj
  7. Krema za lice i dezodorans
  8. Šminka i sredstvo za skidanje šminke
  9. Sunčane naočare, kapa ili šešir