1 dan
Period

Temišvar Rumunija opis

Temišvar Rumunija – najveći grad Banata, četvrti po veličini u Rumuniji. Poznat je kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Znamenitosti grada se nalaze na tri trga: Trg Pobede na kom su zdanje Opere i Nacionalnog teatra, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, Trg Slobode, na kom se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decibela, poslednjeg Dačkog kralja, Trg Jedinstva na kom su Stub kuge, Rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva Srpske pravoslavne crkve.

OSNOVNE INFORMACIJE Jednodnevni izlet / Evropski gradovi / Temišvar / autobuski prevoz
MESTO POLASKA/DOLASKA Alibunar, Banatski Karlovac, Nikolinci, Uljma, Vlajkovac i Vršac
VREME POLASKA Polazak u dogovoreno vreme, dolazak u Temišvar oko 11 časova
VREME POVRATKA Dolazak u mesto polaska u večernjim časovima
TERMINI PUTOVANJA 22. decembar 2018. (prijave do 17.12.2018.)
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz turističkim autobusima na datoj relaciji
Usluge turističkog vodiča
Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča
Agencijske usluge
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove
Fakutativni program: ručak u restoranu “Lloyd” u centru Temišvara cena 8 evra. MENI: pileća čorba na grčki način, pileće grudi na žaru, svinjska pečenica sa španskim prelivom, srpski krompir, kupus salata, tiramisu, voda/ mineralna voda. Obavezno prijavljivanje u agenciji.

 

Temišvar Rumunija program

1

1 dan: ALIBUNAR – TEMIŠVAR

Polazak autobusa iz Alibunara sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Vožnja preko Vršca do Temišvara. Dolazak u Temišvar. Razgledanje grada: Trg Pobede na kom su zdanje Opere i Nacionalnog teatra, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, Kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg Slobode, na kom se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decibela, poslednjeg Dačkog kralja. Odlazak na Trg Jedinstva na kom su Stub kuge, Rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva Srpske pravoslavne crkve. Nakon razgledanja grada slobodno vreme. U dogovoreno vreme odlazak do jednog od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope ” Iulius Mall”. Vreme predviđeno za šoping i u popodnevnim satima povratak za Srbiju. Dolazak u Alibunar u večernjim časovima.

Temišvar Rumunija mapa

Temišvar Rumunija napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate u celosti do polaska na put.

Temišvar Rumunija cena

  • Alibunar, Banatski Karlovac, Nikolinci – 990,00
  • Uljma, Vlajkovac, Vršac – 890,00 dinara

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji
  • Uslugu turističkog vodiča
  • Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča
  • Agencijsku uslugu

Aranžman ne obuhvata:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove
  • Fakutativni program: ručak u restoranu “Lloyd” u centru Temišvara cena 8 evra. MENI: pileća čorba na grčki način, pileće grudi na žaru, svinjska pečenica sa španskim prelivom, srpski krompir, kupus salata, tiramisu, voda/ mineralna voda. Obavezno prijavljivanje u agenciji.