1 dan
Period

Temišvar Rumunija opis

Temišvar Rumunija – najveći grad Banata, treći po veličini grad u Rumuniji. Ime je dobio po reci Tamiš, iako danas kroz grad protiče samo reka Begej. Poznat je kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Tu se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Savez Srba u Rumuniji, a izlazi i srpski nedeljnik “Naša reč”. Grad nazivaju i “Mali Beč” jer je dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentom podsećea na stari deo Beča. Znamenitosti grada se nalaze na tri trga: Trg Pobede (na kom su zdanje Opere i Nacionalnog teatra, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, brojne gradske palate iz perioda Austrougarske), Trg Slobode (na kom se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decibela, poslednjeg Dačkog kralja) i Trg Jedinstva (na kom su Stub kuge, Rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine), Saborna crkva Srpske pravoslavne crkve i brojne palate).

OSNOVNE INFORMACIJE Jednodnevni izlet / Evropski gradovi / Temišvar / autobuski prevoz
MESTO POLASKA/DOLASKA Alibunar, Banatski Karlovac, Nikolinci, Uljma, Vlajkovac i Vršac
VREME POLASKA Polazak u dogovoreno vreme, dolazak u Temišvar oko 11 časova
VREME POVRATKA Dolazak u mesto polaska u večernjim časovima
TERMINI PUTOVANJA 21. april 2019. (prijave do 15.04.2019)
ARANŽMAN OBUHVATA
Prevoz turističkim autobusima na datoj relaciji
Usluge turističkog vodiča
Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča
Agencijske usluge
ARANŽMAN NE OBUHVATA
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove

Temišvar Rumunija program

1

1 dan: ALIBUNAR – TEMIŠVAR

Polazak autobusa iz Alibunara sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Vožnja preko Vršca do Temišvara. Dolazak u Temišvar. Razgledanje grada: Trg Pobede na kom su zdanje Opere i Nacionalnog teatra, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, Kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg Slobode, na kom se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decibela, poslednjeg Dačkog kralja. Odlazak na Trg Jedinstva na kom su Stub kuge, Rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva Srpske pravoslavne crkve. Nakon razgledanja grada slobodno vreme. U dogovoreno vreme odlazak do tržnog centara ”Shopping City Timisoara”. Vreme predviđeno za šoping i u popodnevnim satima povratak za Srbiju. Dolazak u Alibunar u večernjim časovima.

Temišvar Rumunija mapa

Temišvar Rumunija napomene

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate u celosti do polaska na put.

Minimum za realizaciju putovanja je 40 osoba.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije STUP “VRŠAC” A.D., licenca OTP 365/2010 od 22.02.2010.

Temišvar Rumunija cena

  • Alibunar, Banatski Karlovac, Nikolinci – 990,00
  • Uljma, Vlajkovac, Vršac – 890,00 dinara

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji
  • Uslugu turističkog vodiča
  • Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča
  • Agencijsku uslugu

Aranžman ne obuhvata:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove